HTML

Távmunka-napló

Amit régóta csinálni akartam a weben, de sokáig nem jöttem rá, hogyan csinálják mások. Akik kezében a kódok pénzzé állnak össze. A blogom az egyéni gyarapodást szolgálja a pénzügyi IQ fejlesztésével. Eredetileg a távmunkával akartam foglalkozni, de aztán egy napon megjelent előttem ... egy fehér nyúl.

Gyakori kifejezések

2008.06.22. 14:12 Gergő, CsokiMa

A Cashflow-négyszög

Ha még nem lett volna szerencséd Robert T. Kiyosaki "A Cashflow-négyszög" című könyvéhez, akkor talán a következő sorok kiválthatnak Benned egy "Aha! élményt". Mindenesetre számomra sokat hozzátett a pénzügyi tisztánlátás eléréséhez.

Robert T. Kiyosaki

Kiyosaki úrról fontos tudni, hogy gyermekkorától foglalkoztatta a pénz, és ebben nagy szerepe volt legjobb barátja apjának, akit Kiyosaki mint gazdag apját emlegeti. Vér szerinti apja, aki harmadik generációs amerikai japán volt, tanárként kereste a kenyerét. Kezdetben a két család anyagi helyzete nagyjából megegyezett. Idővel azonban a Kiyosaki család kezdett egyre nehezebb anyagi körülmények közé kerülni. Robert apja becsületesen dolgozott, de az életszemléletét nem tudta rugalmasan igazítani a világban végbemenő gazdasági változásokhoz. Eközben barátjának apja, szintén becsületes és kitaró munkával, befolyásos üzletemberré vált.

Robert vállalkozásai, bár ő képzett üzletmeber volt, később kétszer is csődbe mentek. De harmadjára már megtanulta a leckéket, és alapított egy újabb vállaltot, amely a mai napig talpon van.

Mindezekből kifolyólag széles és mély pénzügyi ismeretekkel, azaz Pénzügyi IQ-val rendelkezik, és nagy szerencsénkre tudását nem is rejti véka alá. Számomra az egyik legfontosabb dolog, amit tanultam tőle, a Cashflow-négyszög. Ez a nagyon szimpla ábra tulajdonképpen az ikonja a négy lehetséges jövedelem szerzési formának. Aki pénzügyi stabilitást, netán függetlenséget akar elérni, annak érteni és alaposan ismernie kell e szimbólum mögötti jelentést.

A jövedelem szerzés módjai

A globális gazdasági játék négy figurája közül valamelyikkel minden ember játszik, aki jövedelemhez jut. Ezek a figurák pedig: az alkalmazott, az egyénileg vállalkozó, a cégtulajdonos, és a befektető.
-Melyik a legjobb? - kérdezhetné egy meggazdagodni vágyó, mohó kis csillanással a szemében.
Mindegyik jó, mert mindegyik kell. Legalábbis jelenleg egymásra utaltság van köztük. Ha nem lenne, aki fogalkoztatná az alkalmazott nem tudna hol dolgozni. Ha nem lenne, akit alkalmazhatnának, nem jöhetnének létre cégek. Ebből kifolyólag részvényeket sem bocsájtanának ki, és abba nem lehetne befektetni. Önalkalmazottak talán lehetnének a cégek helyett, de számukra lehetetlen volna továbblépni, és passzív jövedelemre szert tenni.

(Még nincs vége.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tavmunkainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr99533586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása