HTML

Távmunka-napló

Amit régóta csinálni akartam a weben, de sokáig nem jöttem rá, hogyan csinálják mások. Akik kezében a kódok pénzzé állnak össze. A blogom az egyéni gyarapodást szolgálja a pénzügyi IQ fejlesztésével. Eredetileg a távmunkával akartam foglalkozni, de aztán egy napon megjelent előttem ... egy fehér nyúl.

Gyakori kifejezések

2008.05.19. 22:51 Gergő, CsokiMa

Mielőtt változtatnál

Mindannyiunknak meg kell élnünk valahogyan. Jelenleg erre a legelterjedtebb mód, ha pénzt generálunk. Születési adottságaink, képzettségünk, gondolkodásmódunk szerint mindannyian másként állunk a pénzügyi kérdésekhez. Bár a világunk jelenleg komoly gazdasági evolúción megy keresztül, sokan nem ismerik fel az ebben rejlő lehetőségeket, és továbbra is a régi módszereket próbálgatják.
Vannak akik minél később akarnak munkába állni, és azért tanulnak sokáig. De tanulmányaik végeztével is csak kényszerből dolgoznak. Mások pont azért tanulnak, hogy jó állásuk lehessen. Esetleg kitanulnak egy szakmát, amit egyéni vállalkozóként űzhetnek. Vannak akik céget birtokolnak, amely termeli a pénzt a számukra. A befektetőknek pedig már a pénzük dolgozik. Minderről, és sok más hasznos pénzügyi tudásról ír népszerű könyveiben Robert Kiyosaki, a japán származású amerikai milliomos. A Cashflow-négyszög című bestsellerje nagy segítséget nyújt a globális monopolyban elfoglalt helyzetünk beazonosításában, és gondolkodásmódunk megváltoztatásában.
Ha elégedetlenek vagyunk a helyzetünkkel, akkor diagnosztiálnuk kell azt, mint a szervízbe bevontatott autónkat a szerelőnek. Tudnunk kell, hol vagyunk, és milyen dolgok kötnek bennünket oda. Amellett pontosan kell ismernünk a célt is amit elérni akarunk. Okolhatjuk a körülményeket, amelyek hatására kerültünk a jelenlegi élethelyzetünkbe, de azért már mi vagyunk a felelősek, hogy nem lépünk ki belőle. Felnőve a gyerekkorból mindenki felelős legalább a saját életéért. Ha alkalmazottként dolgozunk, és szeretnénk saját vállalkozást, akkor nem elég csak besétálni a főnökünk irodájába, és közölni vele, hogy holnaptól ne számítson a munkánkra. Ha össze is gyűjtöttük az alaptőkét a vállalkozás alapításához, és beszereztük a szükséges eszközöket, megtettük a megfelelő elrendezéseket, pusztán ettől a külsődleges változástól még NEM VÁLUNK VÁLLALKOZÓVÁ! Viszont egy felelőtlen döntés miatt könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, mint azok a változtani próbálók, akik az itthoni rendszer váltás után belevágtak valamilyen vállalkozásba. Sokan elbuktak. Volt, aki többször is. Akik tovább folytatták, és sikerre vitték, amit elterveztek, már rendelkeztek azokkal az adottságokkal, amelyek képesítenek valakit egy vállalkozás irányításához.

A következő bejegyzésben megismertetlek a négyféle embertípussal, akik a pénzügyi területek különböző szegmenseiben, eltérő módszerekkel keresnek pénzt. Mivel ez általános érvényű tudás, átörökíthető az internet területére is. Fontos tudnod, mert bárhol is akarsz pénzügyi sikereket elérni, ismerned kell a helyzetedet és a vele járó lehetőségeidet.

Szólj hozzá!

Címkék: munka felelősség vállalkozás változtatás főnök tanul dolgozni kiyosaki cashflow pénzügyi tudás diagnosztizál gazdasági evolúció


A bejegyzés trackback címe:

https://tavmunkainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr56473244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása