HTML

Távmunka-napló

Amit régóta csinálni akartam a weben, de sokáig nem jöttem rá, hogyan csinálják mások. Akik kezében a kódok pénzzé állnak össze. A blogom az egyéni gyarapodást szolgálja a pénzügyi IQ fejlesztésével. Eredetileg a távmunkával akartam foglalkozni, de aztán egy napon megjelent előttem ... egy fehér nyúl.

Gyakori kifejezések

2008.05.12. 22:50 Gergő, CsokiMa

Varázsoltpénz

-Vegyük át még egyszer, hol is szúrtam el!- Igen én, csakis én tehetek róla! És tudod mit? Ez a jó a dologban. Mert akkor rajtam múlik a folytatás is. Szóval amikor ilyeneket olvastam, hogy: otthonról irányítható jövedelemszerzési lehetőség, távmunka, otthoni kiegészítő jövedelem, alkalmi munka, mellékállás, plusz pénz, otthoni internetes munka, online vállalkozás, saját időbeosztás, reklámozás, úgy éreztem, a tejjel-mézzel folyó Kánaán kapujában állok, és végre az emberi társadalom megalkotta legnagyszerűbb vívmányát, A RENDSZERT, amiben csak pár gombnyomás kell a boldogsághoz. Minél jobban belelovalltam magam hamis elképzelésekkel ebbe a tévhitbe, annál mámorosabb lettem amikor az apróhirdetési oldalakon ilyen kifejezésekre bukkantam. Ott keringett a fejemben egy álomkép, amiben magamat láttam, ahogy asztalra felpakolt lábbal, egy laptoppal az ölemben, derűsen pötyögök a klaviatúrán, és a bankszámlám pedig forog, mint egy kilóméter óra.

Valami hasonló érzés járt át akkor is, amikor megvolt az első. Odaálltam elé. Elővettem, és belehelyeztem abba a kis résbe, ami szinte hívogatott. Az ujjaimmal finoman megérintettem azokon a bizonyos pontokon, és nem sokkal később megvolt. Milyen csodálatos érzés! Ott volt a kezemben. Ha már vettél ki pénzt automatából, tudod miről beszélek.
Ez a két érzés már csak azért is hasonlított, mert mindkettőnél úgy tűnt, mintha a pénz valami varázslat folytán is megszerezhető lenne. Azok a butuska klónok jutnak erről  eszembe "A sziget"-ből, akik minden reggel megkapták a szép, fehér egyenruhájukat, meg cipellőcskéjüket, és eszükbe sem jutott végiggondolni, hogyan kerültek azok a fiókjukba? De hát pénzt is csak emberektől kaphatunk. És többnyire valamit tennünk kell érte. Persze, ezt nem szeretjük, és mindig megpróbáljuk kikerülni. De én a tanulópénzt megfizetve, kezdtem magam felrázni az álomból, és felvenni a kesztyűt. Mert meg akartam csinálni. És hittem benne, hogy nekem is sikerülhet. Elkezdtem másként gondolkodni. Kitépkedtem a gazokat, amiket haszonnövénynek néztem, és új gondolatok, új tudás magját vetettem el életem kertjébe.

4 komment

Címkék: munka internet pénz távmunka álomkép másként gondolkodni gombnyomás


A bejegyzés trackback címe:

https://tavmunkainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr49464708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisbaratod · http://kisbaratod.wordpress.com 2008.05.13. 14:53:31

Á. megy a parasztvakítás manapság keményen. Távmunka, meg ilyesmi.. semmit nem szabad elhinni, mert nem működik.

Gergő, CsokiMa · http://csokima.eu 2008.05.13. 15:42:24

Neked milyen tapasztalataid vannak, kisbarátod?

AM 2008.05.13. 21:32:33

Életem egészére jellemző a távmunka,szinte nem is gondolná az embergyereke meg az asszonyfia,milyen régóta is van divatban.Az első távmunkákat igen távol (esetenként több száz kilométerre) végeztem.Távolléti díj fizetése gyakorta távol álló gondolatnak számított.A távolbalátás képessége nélkül is megjósolható ilyen esetekben,a távozás gondolatának felmerülése.Spartacusnak kissé éretlen,gondolhatta munkáltatóm,ezért aztán távollétemben "szökött rabszolga" bélyeggel illethettek mivel a későbbiek folyamán (egy rövidebb távot átugorva) távcsővel sem találtam közelebbi munkát.Okulhattam volna,ám eszembe sem jutott használni a távcsőokulárt.Távfutóként görgettem magam előtt az akadályokat,abszolút felgyorsultam mint egy távirati iroda.Kifulladásig hajszoltam a távlati lehetőségeket,míg egyszer csak kezdtem magam úgy érezni,mintha távirányított lennék,ami a távközlési műholdak korában egyáltalán nem meglepő.A nagy rohanás után lehiggadva,rájöttem,hogy hiszen én igazi távmunkás vagyok.Igazi otthon végezhető munkát végzek.
Gyakran megcsörren a távolba beszélő (akarom mondani telefon) és a távolból egy jól ismert hang visszautasíthatatlanul kér meg rá:
odahaza, mit is kellene még elvégezni...

citranila 2008.05.15. 11:02:20

Kisbarátodra reagálva: igen, megy. meg van kukacos alma is a piacon, ja. de attól én még eszem almát. csak előtte szépen kinyitom a nagy kék szemeimet,és jól megnézem mit veszek.
én meg attól a mentalitástól halok be, hogy ki ne próbáljunk semmit....
süti beállítások módosítása